Skip to main content

Beleidsplan Beaboog

Doelgroep:

 • Mensen met een niet Aangeboren hersenletsel (NAH) m/v
 • beginnende dementerende m/v
 • mensen met een burn-out m/v
Door zorggever:  Ben Aa, BEABOOG
Parkweg 2, 8161 CK Epe
Tel: 0578-615665

Bedrijfaansprakelijkheid verzekering:
Er is zowel een brand- als
bedrijfaansprakelijkheidverzekering afgesloten.

AGB code 41417835
e-mail  

info@beaboog.nl

website                                 

www.beaboog.nl

Datum:januari 2019

                                 

Voor Wie?

De zorggever biedt dagbesteding aan mensen met dementie en een Niet-aangeboren hersenletsel, NAH. Personen die door en ongeval of een hersenaandoening behoefte hebben aan dagbesteding met de juiste persoonlijke aandacht en rust. Mensen met beginnend dementie (jong dementerende) behoren ook tot deze doelgroep.

Daarnaast wordt persoonlijke begeleiding geboden aan personen die vermoeid zijn na bijvoorbeeld een lang ziektebed of die vastlopen en bijvoorbeeld te kampen hebben met een burn-out of een depressie. Kleinschaligheid, een beschermde omgeving en kwaliteit van de zorg staan garant voor een waardevolle dagbesteding. Het belangrijkste is dat de deelnemers zich prettig/veilig voelen bij BeaBoog en daardoor kunnen zijn wie ze zijn. Laagdrempelige activiteiten in een gemoedelijke sfeer. Het wel of niet actief willen zijn, is geheel vrijblijvend. 

Doelstelling

Zorgvragers uit bovengenoemde doelgroepen begeleiden d.m.v. zijn of haar creatieve vaardigheden (her)ontdekken waardoor men tot innerlijke rust kan komen. Waardoor men zoveel mogelijk zijn of haar eigenwaarde en zelfverzekerdheid zal kunnen terug vinden en/of het versterken hiervan. De zorggever is 1 op 1 bezig waar het niet direct gaat om kwantitatief of kwalitatief resultaat maar om persoonlijke aandacht en hierdoor zijn of haar eigenwaarde en zelfvertrouwen kan vergroten/ terug vinden.  De hoogste prioriteit wordt gegeven aan ieders persoonlijke doelstelling deze te bereiken binnen zijn of haar mogelijkheden. Gestreefd wordt dat iedere deelnemer na verloop van tijd d.m.v. zelfredzaamheid zelfstandig kan werken.

In overleg zal jaarlijks een overzicht expositie worden georganiseerd waar elke deelnemer zijn of haar werk kan laten zien. 

(Door de jarenlange ervaring die Ben Aa heeft opgebouwd is bewezen dat in ieder mens met welke handicap dan ook creatief-talent schuilt. Veelal weet men niet wat men met creativiteit kan doen en of men hierover beschikt. Door het ontdekken van iemands kundigheid wordt de factor eigenwaarde sterk positief beïnvloed. Ben Aa beschikt over voldoende ervaring om mensen met uitval verschijnselen te ondersteunen met allerhande technische mogelijkheden)

Persoonlijke doelstelling deelnemer

Met iedere deelnemer worden vooraf zijn of haar persoonlijke doelen omschreven en afgesproken. D.m.v. periodieke evaluatie worden deze doelen al dan niet bijgesteld. Deze worden afgestemd met de persoonlijke begeleiding van iedere deelnemer.

Indicatie:

Deelname aan de dagbesteding bij BeaBoog kan middels onder-aannemersschap of d.m.v. een Persoonsgebonden Budget (PgB), dit is afhankelijk van de gemeente waarin u woont. Deze vraagt u aan bij het WMO-loket van uw gemeente of, in de meeste gevallen, via  een case manager of coach die u begeleid. Het sociale wijkteam waar u onder valt, regelt de indicatie en uiteindelijk de beschikking. Geen indicatie: Dit is eveneens mogelijk hierover neemt u contact op met Ben Aa.

Dagbesteding

De dagbesteding vindt plaats in kleine groepen en hebben een persoonlijk karakter. De dagbesteding, ongeacht de locatie, duurt drie uur welke wordt onderbroken door een koffie/thee pauze. Eveneens wordt aan het einde zijn of haar werk besproken. 

 

dagdelen: 's morgens van 09.00 u. tot 12.30 u. en
’s middags van 13.00 u. tot 16.30 u.
op dinsdagmiddag, woensdagochtend en -middag, donderdagmiddag en vrijdagochtend. 

Locatie

Er zijn twee mogelijkheden:

 1. Op zijn of haar eigen woonlocatie.
  Het voordeel hierbij is dat men niet hoeft te reizen. Het nadeel is dat men niet uit hun eigen omgeving los komt.
  (Ben Aa verzorgd alle benodigdheden.)
 2. In het atelier in Epe.
  Men raakt meer in de sfeer van creativiteit. Dit geeft een extra stimulerende prikkel. (Alle creatieve benodigdheden zijn aanwezig) Het atelier is goed bereikbaar en rolstoel/rolator vriendelijk. Verband doos en EHBO ondersteuning is aanwezig.

De grootte van de groep

 1. In zijn of haar woonlocatie bestaat de groep uit 5 a 6 personen.
 2. In het atelier is de groep eveneens 5 a 6 personen.