Onze Kernkwaliteiten

BeaBoog biedt in een beschermde omgeving kleinschalige dagbesteding aan mensen met een Niet- aangeboren hersenletsel (NAH). In het atelier wordt de creativiteit van de deelnemers tot uiting gebracht. De omgeving biedt geborgenheid op basis van ontspanning, rust en persoonlijke aandacht.

Door haalbare doelen te stellen ontstaat er ruimte voor zelfontplooiing en versterking van het gevoel van eigenwaarde. De begeleiding is erop gericht de deelnemers hun eigen grenzen te laten (ver)kennen en te verleggen. Dit doen we door ons te verdiepen in de mensen, te doorgronden wat er speelt en hierover samen te praten. Zonder werkdruk, in eigen tempo brengen de deelnemers de dag door. Dit kan zowel binnen als buiten.

Mentale prikkeling, activering van lichaam en brein is goed voor ieder mens! Onze benadering maakt dat we open, flexibel en eerlijk naar onze deelnemers zijn. Door de kleinschaligheid en de verschillende vormen van NAH in de groep, is er veel herkenning en erkenning. Ruimte om ervaringen van lotgenoten uit te wisselen. Een luisterend oor, respect en waardering voor elkaar zodat iedereen zichzelf mag en kan zijn.

De Dagbesteding

Het atelier

De voormalige schilderswinkel is nu ingericht als schilder atelier, waar de deelnemers kunstzinnig en creatief bezig kunnen zijn met bijvoorbeeld:
- schilderen in zowel olieverf en acryl
- tekenen/ schetsen of fröbelen met allerlei materialen.

De sfeer die deze ruimte uitstraalt is  gemoedelijk en heeft een rustgevende werking wat als zeer prettig wordt ervaren.